spot_img

O platforma gratuita de informare, educare si constientizare cu privire la diagnosticarea precoce a cancerul de san si colorectal

La o luna de la lansare, peste 250.000 de romani au accesat platforma ”Reteaua Binelui”

O platforma gratuita de informare, educare si constientizare cu privire la diagnosticarea precoce a cancerul de san si colorectal

Reteaua binelui”, platforma gratuita de informare, educare si constientizare cu privire la diagnosticarea precoce a cancerul de san si colorectal, a inregistrat un real succes in randul pacientilor cu afectiuni oncologice, a apartinatorilor, a publicului care doreste sa se informeze  despre prevenirea si tratarea acestor patologii. Dezvoltata de Asociatia Suport pentru Educatie si Sanatate (ASES), in parteneriat cu Clinicile Medicale LOTUS-MED din Bucuresti si cu sustinerea financiara a companiei Cordia, parte a grupului Futureal, in prima luna de la lansare, peste 250.000 de romani (250.947 de accesari unice) au accesat website-ul www.educatie-si-sanatate.ro/reteaua-binelui.

Cele mai accesate informatii din platforma ”Reteaua Binelui” au fost cele legate de testul FIT.

(110.078 de utilizatori), mamografia 3D cu tomosinteza (59.195 de utilizatori), genetica medicala (50.725 de utilizatori), oncologie (30.949 de utilizatori). Cele 4 subiecte aflate in topul cautarilor utilizatorilor reprezinta instrumente esentiale in prevenirea cancerelor.

Mamografia 3D cu tomosinteza reprezinta ”metoda de aur” in screeningul cancerului de san, fiind recomandata de specialistii din intreaga lume. Investigatia este indicata tuturor femeilor incepand de la varsta de 40 ani si trebuie realizata o data la 2 ani, pana la varsta de 75 ani. Studiile arata ca prin mortalitatea prin cancer de san ar scadea cu 10%, iar sansele de supravietuire ar creste cu 30% daca toate femeile s-ar testa periodic.

Testul FIT (testul imunochimic fecal) este un test de screening indicat in prevenirea cancerului colorectal. Testul depisteaza sangerarile oculte in scaun (care nu sunt vizibile cu ochiul liber). Cancerul colorectal este una dintre cele mai usor de prevenit si tratat patologii oncologice.

Testele genetice, genetica medicala si consilierea genetica ajuta atat in preventia cancerelor, cat si in diagnosticare si tratament. Atunci cand exista un istoric familial de cancer, testele genetice au o acuratete foarte mare in estimarea probabilitatii ca o persoana sa dezvolte patologia respectiva in timpul vietii. Pe baza pronosticului, pacientul si medicul curant vor decide impreuna ce pasi trebuie urmariti mai departe.

De asemenea, atunci cand boala este confirmata, testele genetice ajuta medicii oncologi in alegerea pentru pacient a planului personalizat de tratament optim.

Oncologia este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratarea cancerului. Tratamentul cancerului poate include interventii chirurgicale, radioterapie, chimioterapie sau terapie tintita, in functie de stadiul cancerului si de tipul de cancer: colorectal, de san, pulmonar, etc.

”Inca de la inceput platforma Reteaua Binelui a avut scopul de a oferi o perspectiva 360, integrata, asupra afectiunilor oncologice, in care informatiile medicale complexe sa fie prezentate intr-o maniera simplificata si accesbila tuturor. Recordul de utilizatori inregistrat in prima luna de la lansare ne demonstreaza ca era nevoie de un astfel de proiect de responsabilitate sociala, care sa raspunda dorintei de informare, educare si constientizare a publicului larg si persoanelor direct interesate cu privire la prevenirea si tratarea afectiunilor oncologice. Vom continua demersul inceput si impreuna cu partenerii nostri speram ca tot mai multi romani vor intelege importanta preventiei si vor merge periodic la controale medicale”, a declarat Mihaela Cotirla, Fondator si Presedinte al Asociatiei Suport pentru Educatie si Sanatate.

Despre Asociatia Suport pentru Educatie si Sanatate (ASES)

Asociatia Suport pentru Educatie si Sanatate este o organizatie neguvernamentala si non-profit, infiintata din dorinta de a aduce mai aproape de oameni teme de interes general si de a identifica, impreuna cu factorii de decizie, cele mai eficiente solutii. Printre obiectivele asociatiei se numara promovarea, dezvoltarea, implementarea si coordonarea de activitaţi, campanii, proiecte si programe in domeniul educatie si sanatate. Mai multe detalii despre proiectele Asociatiei Suport pentru Educatie si Sanatate puteti afla pe site-ul: https://www.educatie-si-sanatate.ro/proiecte

Despre Cordia

Cordia este unul dintre cele mai mari grupuri de dezvoltare rezidentiala si investitii corporative din regiunea Europei Centrale si de Est, cu un brand puternic si bine cunoscut, prezent pe segmentele mediu si mediu superior ale pietelor din Ungaria, Polonia, Romania si desfasoara un proiect pilot in Spania. Cordia este de asemenea activa pe piata din Regatul Unit al Marii Britanii, prin Blackswan Propertt. Grupul Cordia are o experienta de peste 20 de ani si a castigat multiple premii internationale, printre care: „ULI Global Awards for Excellence”, „Best Mixed-Use Project in Europe” International Propertt Awards, Bloomberg TV, The New Tork Times, „Best Purpose Built Project Worldwide”, acordat de Federatia Internationala pentru Real Estate (FIABCI).

Despre Clinicile Medicale LOTUS-MED

Infiintata in anul 1998, LOTUS-MED este o societate cu capital romanesc privat, care functioneaza ca un prestator de servicii si solutii medicale clinice si de laborator intr-o multitudine de specialitati medicale, din etapa de diagnosticare pana la tratament si monitorizare post-tratament. La Centrul integrat in tratarea afectiunilor oncologice care functioneaza in cadrul uneia din cele doua Clinici Medicale LOTUS-MED, pacientii sunt tratati multidisciplinar si beneficiaza de servicii medicale de preventie, diagnosticare, tratament si monitorizare la standarde inalte de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner